W A T    I S    A G    C O D E ?

AGCode is een variatie op de HTML tags die je misschien al kent van webpaginas. Kort gezegd kun je er functionaliteit aan je bericht mee toevoegen waar je normaal HTML voor nodig hebt. Je kunt AGCode zelfs gebruiken als HTML niet actief is in het gastenboek. Je kunt er voor kiezen AGCode te gebruiken in plaats van HTML, zelfs als HTML WEL actief is in het gastenboek, omdat je er minder voor hoeft in te typen en je minder snel fouten kunt maken die je bericht er lelijk uit laten zien.

Huidige AGCodes:

URL linking
Als AGCode actief is, hoef je geen [URL] code te gebruiken om een link te maken. Typ gewoon de url in en de link wordt actief. De onderstaande manieren zorgen ervoor dat je link automatisch actief wordt:
 • http://www.jouwURL.nl
 • www.jouwURL.nl
  Let op: je kunt als het adres begint met "www" het "http:" stuk er af laten. Begint het adres echter niet met "www" dan moet je het complete "http://" adres intypen. Je mag ook https and ftp links gebruiken als AGCode AAN staat.

 • Je kunt ook gewoon tekst laten doorlinken door de [url] code te gebruiken. Gebruik dan de volgende manier:

  [url=http://www.jouwsite.nl]jouw tekst[/url]


 • De oude [URL] code zal nog steeds werken, zoals hieronder staat. Zet de link dan tussen [URL] code(AGCode is in rood).

  [url]http://www.jouwsite.nl[/url]

  In de bovenstaande voorbeelden, genereert de AGCode automatisch een link naar het adres tussen de [URL] codes. Het zorgt er ook voor dat je link in een nieuw venster wordt geopend. Het "http://" deel van de URL mag je hier weglaten. Let op je mag GEEN aanhalingstekens gebruiken in de URL tag.

Email Links
Om een link naar een email adres toe te voegen in je bericht , kun je het email adres met de volgende code activeren (AGCode in rood).

[email]ik@mijndomein.nl[/email]

In het bovenstaande voorbeeld, zal de AGCode automatisch een link naar het email adres maken.

Vet en schuingedrukt
Je kunt schuingedrukte tekst of vetgedrukte tekst gebruiken door de tekst tussen de juiste AGcodes te zetten. Gebruik hiervoorder de [i] [/i] of [b] [/b] codes.

Hallo, [b]Johnny[/b]

Hallo, [i]Anita[i]
Plaatjes toevoegen
Om een plaatje toe te voegen aan je bericht, zet je de link naar het plaatje tussen de volgende code (AGCode in rood).

[img]http://www.jouwURL.nl/plaatjes/logo.gif[/img]

In het bovenstaande voorbeeld, zal de AGCode automatisch het plaatje zichtbaar maken in je bericht. Let op het "http://" deel van de URL is hier VERPLCHT voor de [img] code.

Flash toevoegen
Om flash te kunnen gebruiken in je bericht, voeg de link van het flash-bestand toe zoals in het volgende voorbeeld (AGCode is in rood).

[flash]http://www.yourURL.com/image/funny.swf[/flash]
[flash]http://www.youtube.com/watch?v=pz0XNGJ-ep8[/flash]

In het bovenstaande voorbeeld, maakt de AGCode het flash bestand automatisch zichtbaar in het bericht. Let op: het "http://" deel van de link is VERPLICHT voor de [flash] code.

Voetnoot
Gebruik geen HTML en AGCode tegelijk om hetzelfde te doen. Bij AGCode wordt er geen verschil gemaakt tussen hoofd- en kleine letters (je kunt dus [URL] of [url]) gebruiken.

Verkeerde manier van het gebruik van AGCode :
[url] www.mijndomein.nl [/url] - gebruik geen spaties tussen de codes en de tekst waar de code op moet werken.

[email]ik@mijndomein.nl.de[email] - de code aan het eind moet een schuin streepje naar voren bevatten([/email])